Kandidaatbegeleider

€2.500 tot €4.000 | Utrecht en remote | Overeenkomst met uitzicht op vast

Wil jij een van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd aanpakken? En dat op een innovatieve, slimme manier, waarbij we technologie koppelen aan mensenwerk? Ben jij klantgericht en heb je een goed inlevingsvermogen? Met het Arbeidsmatchplatform helpen we het tekort aan technici in de energietransitie oplossen. We zoeken iemand die een sleutelrol in dit proces gaat bekleden; als kandidaatbegeleider ben jij de persoonlijke kant van ons platform. Je helpt kandidaten door het hele proces, vanaf het eerste contact tot ruim voorbij de eerste dag dat ze zijn gestart bij de nieuwe werkgever. Je komt in een divers, supporting en missie gedreven team, met veel ruimte om je verder te ontwikkelen.

Onze opgave

Het Arbeidsmatchplatform wil 10.000 nieuwe technici voor de energietransitie vinden. Wij geloven dat deze vakmensen er zijn. Ze zijn alleen niet te vinden op de oude manier, waarin we vooral keken naar wat je had gedaan. Wij bieden een nieuwe oplossing voor werkgevers en kandidaten: het vinden van werk door te kijken wat je kunt, namelijk welke skills je hebt.

Nederland heeft duizenden technici nodig. En die zijn er. Ze hebben alleen niet de juiste papieren.

Onze organisatie

We zijn een dynamische startup met funding van 7 grote bedrijven: Alliander, KPN, TenneT, Stedin, Enexis, Van Gelder en Van Voskuilen. We organiseren ons rondom regionale groepen van werkgevers om hen te faciliteren meer werk te vinden. We streven een divers en inclusief team na waar ruimte is voor iedereen. We zijn zelfstandige, supporting en missiegedreven mensen, waarbij er altijd oog is voor elkaar en eigen initiatief wordt aangemoedigd. Je loopt voorop in de skill-based arbeidsmarkt en samen krijgen we er energie van deze in actie te brengen.

Ons product

Skills staan centraal in ons platform. We verbinden kandidaten aan banen op basis van skills. Onze focus ligt dus op wat de kandidaat nu en in de toekomst kan, in plaats van wat die in het verleden kon. We gebruiken AI technologie om objectief meerdere werkgevers uit de regio aan de kandidaten te matchen. Zo helpen we werkzoekenden om de best passende technische baan te vinden. Ook (en vooral juist) als ze géén relevante opleiding hebben. Dit is nieuw, spannend en iedereen is het er over eens dat dit de toekomst heeft. Daarmee is het pionieren: we lopen voorop in onbekend terrein, geven de weg zelf vorm en innoveren hierbij continu.

Het Arbeidsmatchplatform biedt mensen kansen op goed werk in de bouw en techniek

Jouw taken

Ons platform maakt objectieve matches tussen kandidaten en vacatures. Dit doet het platform op basis van de skills van de kandidaat. Dit klinkt technisch, maar het draait altijd om mensen. Het kan dus zomaar zijn dat een bakker wordt gematcht als elektromonteur. Jij begeleidt de kandidaat tijdens dit proces, met alle vragen, onzekerheden en wensen dat dit met zich meebrengt. Bijvoorbeeld door het opstellen van een warme overdracht naar een werkgever, bepalen welke opleiding iemand nodig heeft, het vinden van subsidies, en natuurlijk zoeken naar de best passende vacatures. Zo help jij iemand, ondersteund door onze technologie en ons netwerk naar een kansrijke baan in de bouw en techniek.

Ontwikkelperspectief en carrièrekansen

Je werkt aan een innovatie die alleen maar meer aandacht zal krijgen. Je leert over AI, slaat de brug tussen technologie en mensen en bouwt een netwerk op van innovatieve bedrijven. Zowel inhoudelijk als procesmatig kan je jezelf goed ontwikkelen. Dit verschaft je een zeer goede basis voor een toekomst binnen de tech, HR of AI wereld maar ook binnen het grote bedrijfsleven in de energietransitie.

Presentatie van het arbeidsmatchplatform tijdens het RecruitmentTech event

Gezochte kandidaat

De skills die wij bij de ecosysteemregisseurs zoeken zijn:

 • Klantgericht, om onze klanten tevreden te stellen
 • Digitale vaardigheden, om onze innovatieve technologie goed toe te kunnen passen
 • Inlevingsvermogen, zodat je je kan inleven in de situatie van kandidaten
 • Assertief, om kandidaten, ook als er wat weerstand is, te supporten
 • Ondernemend, omdat we snel willen en moeten groeien
 • Innovatief handelen, om met ons mee te denken over nieuwe product features
 • Schriftelijk uitdrukken, zodat je kandidaten, werkgevers en andere partners in verbinding kan brengen
 • Mondeling uitdrukken, zodat je kandidaten, werkgevers en andere partners in verbinding kan brengen
 • Coachen, zodat je de kandidaten echt een stapje verder kan helpen
 • Samenwerken, om de beste match mogelijk te maken tussen verschillende werkgevers

Kandidaten met een relevant netwerk hebben een pré. Verder is het fijn als je minimaal 2 dagen in de week naar Utrecht kan komen. We zijn op zoek naar een langdurig dienstverband. 

Arbeidsvoorwaarden

 • Arbeidsovereenkomst: eerst voor 6 maanden, vervolgens een vast dienstverband
 • 4 of 5 dagen per week, werktijden zijn flexibel in te delen
 • Salaris: €2.500 tot €4.000 per maand, afhankelijk van ervaring.
 • Locatie: dinsdag en donderdag bij voorkeur in ons flexkantoor bij Utrecht Centraal, de andere dagen kun je naar eigen inzicht flexibel invullen (thuis, kantoor of in jouw regio)
 • Reiskostenvergoeding: in principe OV, auto alleen indien OV niet mogelijk is
 • Tegemoetkoming: thuiswerkplek, BYOD in overleg en afhankelijk van jouw wensen

Hoe nu verder?

Als je eerst meer wil horen over deze rol, neem dan gerust contact op met Wouter de Jong, Programmamanager skills based werven van het Arbeidsmatchplatform. Dat kan via de e-mail: wouter@arbeidsmatchplatform.nl of telefonisch via 06-18973470

Wil je direct solliciteren? Neem ook dan contact op met Wouter. Je hoeft geen sollicitatiebrief te sturen. Een CV vinden we fijn om ons gesprek goed voor te bereiden maar is geen must. 

De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Solliciteer

Naam
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 16 MB.

  Scroll naar boven