Senior Ecosysteemregisseur

€3.500 tot €6.000 | Utrecht en remote | Overeenkomst met uitzicht op vast

Wil jij een van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd aanpakken? En dat op een innovatieve, slimme manier waarbij we technologie koppelen aan mensenwerk? Ben jij klantgericht en een doorzetter? Met het Arbeidsmatchplatform helpen we het tekort aan technici in de energietransitie oplossen. We zoeken twee mensen die een sleutelrol in dit proces gaan bekleden; als ecosysteemregisseur zorg je voor verbinden van het regionale netwerk van werkgevers, sociale partners en opleiders met elkaar en ons platform, waardoor veel meer mensen goed werk vinden in de bouw en techniek.

Onze opgave

Het Arbeidsmatchplatform wil 10.000 nieuwe technici voor de energietransitie vinden. Deze vakmensen zijn er. Ze zijn alleen niet te vinden op de oude manier, waarin we vooral keken naar wat je had gedaan. Wij bieden een nieuwe oplossing voor werkgevers en kandidaten: het vinden van werk door te kijken wat je kunt, namelijk welke skills je hebt.

Tiel, 23 januari 2023 Werkbezoek minister Jetten bij S-TEC in het pand Teisterbantlaan 1a Tiel

Onze organisatie

We zijn een dynamische startup met funding van 7 grote bedrijven: Alliander, KPN, TenneT, Stedin, Enexis, Van Gelder en Van Voskuilen. We organiseren ons rondom regionale groepen van werkgevers om hen te faciliteren meer werkwerknemers te vinden. We streven een divers en inclusief team na waar ruimte is voor iedereen. We zijn zelfstandige, supporting en missiegedreven mensen, waarbij er altijd oog is voor elkaar en eigen initiatief wordt aangemoedigd. Je loopt voorop in de skill-based arbeidsmarkt en samen krijgen we er energie van deze in actie te brengen.

Ons product

Skills staan centraal in ons platform. We verbinden kandidaten aan banen op basis van skills. Onze focus ligt dus op wat de kandidaat nu en in de toekomst kan, in plaats van wat die in het verleden kon, of heeft gedaan. We gebruiken AI technologie om objectief meerdere werkgevers uit de regio aan de kandidaten te matchen. Zo helpen we werkzoekenden om de best passende technische baan te vinden. Ook (en vooral juist) als ze géén relevante opleiding hebben. Dit is nieuw, spannend en iedereen is het er over eens dat dit de toekomst heeft. Daarmee is het pionieren: we lopen voorop in onbekend terrein, geven de weg zelf vorm en innoveren hierbij continu.

De partners van het Arbeidsmatchplatform tijdens de oprichting van de stichting

Jouw taken

Ons platform verbindt verschillende werkgevers, opleiders en sociale partners in de regio. Dit klinkt technisch, maar het draait altijd om mensen. Jouw taak is om nieuwe partijen aan tafel te krijgen en te houden en ze mee te nemen in deze innovatie en het gebruik van ons platform. Dit houdt in dat je een actief regionaal netwerk opbouwt, partijen overtuigt, eventuele weerstand wegneemt, en vaak ook partijen traint. Jij bent uiteindelijk de spil in jouw regio die zorgt dat zo veel mogelijk werkzoekenden werk vinden in de bouw en techniek

De senior positie heeft als extra verantwoordelijkheid om een standaardisatie voor dit proces te ontwikkelen. Daarnaast zoeken we voor deze positie iemand die zeer ervaren is met stakeholder management zodat de andere ecosyteemregisseurs waar gewenst, ondersteund kunnen worden.

Ontwikkelperspectief en carrièrekansen

Je werkt aan een innovatie die alleen maar meer aandacht zal krijgen. Je leert over AI, slaat de brug tussen technologie en mensen en bouwt een netwerk op van innovatieve bedrijven. Zowel inhoudelijk als procesmatig kan je jezelf goed ontwikkelen. Dit verschaft je een zeer goede basis voor een toekomst binnen de tech, HR of AI wereld maar ook binnen het grote bedrijfsleven in de energietransitie.

Gezochte kandidaat

De skills die wij bij de ecosysteemregisseurs zoeken zijn:

 • Klantgericht, om onze klanten tevreden te stellen
 • Organiseren, om het ecosysteem met al haar partners in overzicht te houden
 • Doorzettingsvermogen, omdat nieuwe innovaties altijd wat weerstand met zich meebrengen
 • Netwerkvaardig, voor het uitbreiden van het regionale ecosysteem
 • Assertief, om innovatie om te zetten in actie
 • Commercieel, omdat we ook inkomsten nodig hebben
 • Innovatief handelen, om met ons mee te denken over nieuwe product features
 • Ondernemend, omdat we snel willen en moeten groeien
 • Schriftelijk uitdrukken, zodat je op elk niveau mensen kan overtuigen
 • Mondeling uitdrukken, zodat je op elk niveau mensen kan overtuigen,
 • Inlevingsvermogen, zodat je niet blind bent voor de huidige situatie van klanten

Kandidaten met een relevant netwerk hebben een pré. Verder is het fijn als je minimaal 2 dagen in de week naar Utrecht kan komen. We zijn op zoek naar een langdurig dienstverband. 

Arbeidsvoorwaarden

 • Arbeidsovereenkomst: eerst voor 6 maanden, vervolgens een vast dienstverband
 • 4 of 5 dagen per week, werktijden zijn flexibel in te delen
 • Salaris: €3.500 tot €6.000 per maand, afhankelijk van ervaring. We zoeken 2 nieuwe collega’s, waarvan 1 senior
 • Locatie: dinsdag en donderdag bij voorkeur in ons flexkantoor bij Utrecht Centraal, de andere dagen kun je naar eigen inzicht flexibel invullen (thuis, kantoor of in jouw regio)
 • Reiskostenvergoeding: in principe OV, auto alleen indien OV niet mogelijk is
 • Tegemoetkoming: thuiswerkplek, BYOD in overleg en afhankelijk van jouw wensen

Hoe nu verder?

Als je eerst meer wil horen over deze rol, neem dan gerust contact op met Wouter de Jong, Programmamanager skills based werven van het Arbeidsmatchplatform. Dat kan via de e-mail: wouter@arbeidsmatchplatform.nl of telefonisch via 06-18973470

Wil je direct solliciteren? Neem ook dan contact op met Wouter. Je hoeft geen sollicitatiebrief te sturen. Een CV vinden we fijn om ons gesprek goed voor te bereiden maar is geen must. 

De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Solliciteer

Naam
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 16 MB.

  Scroll naar boven